Blue Water Whiskyclub Zwolle

Blue Water Whiskyclub Zwolle

Een Schotse literatuurhistoricus verkondigde ooit: "Het gepaste genieten van Schotse whisky overstijgt louter toegeeflijkheid: het is een toost op beschaving, een eerbetoon aan de voortgang van cultuur, een manifest van de vastberadenheid van de mens om de natuurlijke hulpbronnen te benutten om geest en lichaam te verfrissen, en om volop te genieten van de zintuigen waarmee hij is begiftigd." (David Daiches, 1912-2005).

Een groep vrienden onderschrijft deze woorden ten zeerste en voegt eraan toe dat het drinken van een voortreffelijk glas whisky nog verfijnder wordt in gezelschap van gelijkgestemden, omringd door de juiste sfeer.

BWWZ (Blue Water Whiskyclub Zwolle) Om deze filosofie samen met whiskyliefhebbers in de regio Zwolle in praktijk te brengen, werd in januari 2014 de Blue Water Whiskyclub Zwolle opgericht. Kort gezegd heeft de vereniging als doel: "Het verkrijgen, delen en vergroten van kennis over de smaken, geschiedenis en andere aspecten van Ierse, Schotse en andere whisk(e)y's".

BWWZ organiseert regelmatig nosing & tastings in Hotel Fidder en heeft een eigen opslagkast bij Patrick's Bar voor hun exclusieve whiskyclubcollectie.


Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen wij u graag naar hun website, te vinden via deze link.