Patrick's Whisky Bar

Welkom achter de deuren van mijn whisky-oase Patrick's Whisky Bar

De Bar heeft zich inmiddels gevestigd als een ware legende. Met een indrukwekkende collectie van meer dan duizend whisky's in de bar en de uitnodigende whiskykasten, vormt deze locatie een waar paradijs voor de ware liefhebbers van het gedistileerde gerstenat. De eclectische verzameling omvat niet alleen prachtige oude bottelingen van Gordon & MacPhail, maar ook talloze nieuwe onafhankelijke releases, zeldzame oude blends en officiële distilleerderij-bottelingen. Een speciale kast is gereserveerd voor de bijzondere flessen van de Scotch Malt Whisky Society, waarvan Patrick's Whisky Bar sinds 2017 trots een officiële partnerbar is.

Echter, gasten stappen niet binnen bij Patrick's bar enkel om een exclusieve Brora of Port Ellen te proeven. De ware reden achter een bezoek aan zijn bar is de ontdekkingsreis die de gastheer zelf begeleidt. Patrick fungeert als een voortreffelijke gids, altijd bereid om zijn gasten mee te nemen naar nieuwe smaken en ervaringen. Of je nu een doorgewinterde whiskykenner bent of net begint met het ontdekken van deze godendrank, Patrick zal je verwelkomen en inspireren tijdens je bezoek.

De bar, open tot middernacht, biedt voldoende tijd om te genieten van de uitgebreide selectie whisky's en de warme, gezellige atmosfeer. Het maakt niet uit of je langskomt om je favoriete whisky opnieuw te proeven of om iets nieuws te ontdekken; Patrick's Whisky Bar belooft een unieke ervaring voor iedere whiskyliefhebber.

Zwolle, een ware ontdekkingsbestemming voor whiskyliefhebbers. Patrick, niet alleen een kenner maar ook de gastheer, gelooft in het drinken van whisky als een emotionele reis die herinneringen en momenten oproept. Hij beschouwt het proeven van whisky als een kunst van genieten, ontdekken en beleven.

Een belangrijke boodschap die Patrick graag deelt, is dat men niet beperkt moet worden door het label van een whisky. Hij spoort zijn gasten aan om zonder aarzeling keuzes te maken. Als iemand twijfelt, begint de proeverij juist. Patrick stelt vragen om te achterhalen wat zijn gasten al weten en gewend zijn. Daarna schenkt hij een kleine hoeveelheid in zodat ze zelf de smaak kunnen ervaren.

Ben je klaar voor een avontuur en sta je open voor nieuwe whisky-ervaringen? Zwolle is de juiste bestemming. Met Patrick als gastheer en zijn gave om whisky uit te leggen, kun je een unieke, gepersonaliseerde proeverij verwachten. Hij gidst je door verschillende whisky's en helpt je de smaken te begrijpen, zodat je er ook met anderen over kunt praten. Zwolle biedt dus een buitengewone whisky-ervaring voor degenen die op zoek zijn naar avontuur en genot.Whisky proeverij

Een whiskyproeverij is niet alleen een gelegenheid om te leren en te ontdekken, maar ook om te genieten van de gezelligheid en het samenzijn met gelijkgestemde whisky-liefhebbers. Het delen van je indrukken, het uitwisselen van verhalen en het bespreken van favoriete whisky's kan een waardevolle sociale ervaring zijn.

Dus nodig je vrienden, familie of collega's uit en organiseer een proeverij om samen optimaal te genieten van een mooi glas whisky. Ontdek de subtiele smaakverschillen, leer over de invloed van vaten en deel de opwinding en waardering voor deze prachtige drank. Het zal zeker een verrijkende en memorabele ervaring zijn voor iedereen die deelneemt.

Whiskyproeverijen

De whiskybar van Patricks dromen

In een publicatie in Whiskypassion nummer 4 van 2017 wordt beschreven hoe Patrick Fidder zijn visie voor zijn bar als een nachtelijk visioen ontving. Bijna tien jaar na die betekenisvolle nacht heeft Patrick's Whisky Bar in Hotel Fidder in Zwolle een indrukwekkende collectie van meer dan 1000 verschillende whisky's. Voor Patrick is whisky onlosmakelijk verbonden met herinneringen en momenten.

Het artikel illustreert Patrick's passie voor whisky en zijn toewijding aan het creëren van een unieke whiskyervaring voor zijn gasten. Zijn bar is uitgegroeid tot een bekende bestemming voor whiskyliefhebbers, waar ze kunnen genieten van een uitgebreide selectie whisky's en de sfeer van het historische hotel kunnen ervaren.

Patrick erkent dat whisky meer is dan alleen een drankje; het vertegenwoordigt een reis door de tijd en een mogelijkheid om herinneringen op te halen. Zijn bar is een plek waar mensen samenkomen om te genieten van whisky en om die speciale momenten te delen.

Dit artikel benadrukt Patrick's diepe verbondenheid met whisky en de rol die het speelt in het creëren van waardevolle herinneringen. Het weerspiegelt zijn toewijding aan het delen van zijn passie en het bieden van een bijzondere ervaring aan zijn gasten in Patrick's Whisky Bar.

Lees verder

The Scotch Malt Whisky Society

De Scotch Malt Whisky Society (SMWS) is inderdaad een unieke whiskyclub die zich onderscheidt van andere. Naast het bieden van een platform voor gelijkgestemde whisky-liefhebbers om met elkaar in contact te komen, staat de SMWS internationaal bekend om haar missie om haar leden een avontuurlijke en plezierige ontdekkingsreis te bieden naar 's werelds grootste collectie single-cask whisky's.

Wat de SMWS zo bijzonder maakt, is dat ze zich voornamelijk richt op het bottelen van single-cask whisky's. Dit zijn whisky's afkomstig uit individuele vaten, die elk hun eigen unieke karakter en smaakprofiel hebben. In plaats van zich te concentreren op het produceren van een consistente smaak voor een bepaalde distilleerderij, selecteert de SMWS whisky's die elk een unieke ervaring bieden. Dit maakt de ontdekking van hun assortiment des te spannender.

De SMWS biedt haar leden de mogelijkheid om exclusieve bottelingen te kopen en deel te nemen aan proeverijen en evenementen over de hele wereld. Ze zijn trots op het delen van hun passie voor whisky en het aanmoedigen van hun leden om nieuwe smaken en ervaringen te ontdekken. Ze moedigen ook het delen van kennis en verhalen aan, zodat leden hun whisky-ervaringen met elkaar kunnen delen.

Als lid van de SMWS kunnen whisky-liefhebbers zich onderdompelen in een wereld van single-cask whisky's en de diversiteit van smaken verkennen die door verschillende vaten en distilleerderijen worden geproduceerd. Het is een avontuurlijke reis die zowel plezier als educatie biedt aan de leden van de Scotch Malt Whisky Society.

Lees verder

"Verken onze indrukwekkende Whiskylijst!

Stap binnen in onze bar en ontdek een wereld van verfijnde smaken met meer dan 1100 unieke whisky's op onze uitgebreide drankenkaart. Voor elke whiskyliefhebber hebben we iets speciaals te bieden, of je nu op zoek bent naar exclusieve zeldzaamheden, onafhankelijke pareltjes, officiële distilleerderij-bottelingen of simpelweg een bepaald smaakprofiel. We streven ernaar om een gevarieerde selectie te presenteren die voldoet aan diverse voorkeuren. Klik hier om onze Whiskylijst te ontdekken en je smaakpapillen op een onvergetelijke reis te sturen!"Onze whiskylijst en overigen

Patrick's Bar Menu

Stap binnen in de wereld van Patrick's Whisky Bar, waar spontaniteit samensmelt met heerlijke whisky. Even ter info: bij ons draait het om onverwachte vreugde, dus reserveringen voor onze whisky-oase doen we niet. Pak een stoel, ontdek onze uitzonderlijke whiskyselectie en laat de gezelligheid stromen. Proost op de perfecte mix van spontaniteit en whisky-magie bij ons!  #GeenReserveringenNodig #Proost

En terwijl je geniet van de geweldige sfeer, kun je bij ons ook heerlijk smullen van comfort food. Gerechten die je dat warme en voldane gevoel geven. We streven ernaar om smaakvolle en bevredigende maaltijden aan te bieden die je energie geven en je laten genieten van een ontspannen avond in onze bar.
Verkrijgbaar tot 23 uur, op zondag tot 15 uur.

Ons barmenu

 

Blue Water Whiskyclub Zwolle

BWWZ organiseert hiervoor op regelmatige basis nosing & tastings in Hotel Fidder, en heeft een eigen kast bij Patrick's Bar waar ze hun whisky's in bewaren.
Ook zin om te genieten met gelijkgestemden??

Lees meer