Patrick's Whisky Bar

Achter de deuren van mijn walhalla

Patrick's Whisky Bar is inmiddels een iconische locatie geworden. Met meer dan duizend whisky's in de bar en de whiskykasten is het een waar paradijs voor whisky-liefhebbers. De collectie is eclectisch en omvat een breed scala aan whisky's, waaronder prachtige oude bottelingen van Gordon & MacPhail, talrijke nieuwe onafhankelijke bottelingen, oude blends en officiële distilleerderij-bottelingen. Bovendien is er een hele kast gewijd aan flessen van de Scotch Malt Whisky Society. Sinds 2017 heeft Patrick's Whisky Bar de eer om een officiële partnerbar te zijn van deze gerenommeerde Schotse bottelaar.

Mensen komen niet naar Patrick's bar om een dure Brora of Port Ellen te proeven. De reden om zijn bar te bezoeken is om door de gastheer meegevoerd te worden op een ontdekkingsreis. Patrick is een uitstekende gids die zijn gasten graag nieuwe smaken en ervaringen laat ontdekken. Of je nu een doorgewinterde whiskykenner bent of net begint met het verkennen van deze drank, Patrick zal je begeleiden en inspireren tijdens je bezoek.

De bar is dagelijks geopend tot middernacht, waardoor er voldoende tijd is om te genieten van de whisky's en de gezellige sfeer. Of je nu langskomt om je favoriete whisky te proeven of om iets nieuws te ontdekken, Patrick's Whisky Bar biedt een unieke ervaring voor iedere whiskyliefhebber.

Zwolle, lijkt de perfecte plek te zijn voor avontuurlijke whisky-liefhebbers. Patrick, een whiskykenner en gastheer, gelooft dat het proeven van whisky een ervaring is die herinneringen en momenten oproept. Hij beschouwt whisky drinken als een emotionele beleving, waarbij genieten, proeven en ontdekken centraal staan.

Een belangrijke boodschap die Patrick graag overbrengt, is dat men niet moet worden beperkt door het label van een whisky. Hij moedigt zijn gasten aan om niet te twijfelen bij het maken van een keuze. Als iemand niet weet wat te kiezen, begint de proeverij juist. Patrick begint dan met het stellen van vragen om te ontdekken wat zijn gasten al kennen en gewend zijn. Vervolgens schenkt hij een klein beetje in om te proeven, zodat ze de smaak zelf kunnen ervaren.

Als je bereid bent om een beetje avontuurlijk te zijn en openstaat voor nieuwe whisky-ervaringen, is Zwolle de juiste bestemming. Met Patrick als gastheer en zijn specialiteit om whisky uit te leggen aan zijn gasten, kun je een unieke en gepersonaliseerde proeverij verwachten. Hij zal je begeleiden bij het ontdekken van verschillende whisky's en je helpen om de smaken te begrijpen, zodat je er ook met anderen over kunt praten. Zwolle biedt dus een geweldige whisky-ervaring voor iedereen die op zoek is naar avontuur en genot.Whisky proeverij

Een whiskyproeverij is niet alleen een gelegenheid om te leren en te ontdekken, maar ook om te genieten van de gezelligheid en het samenzijn met gelijkgestemde whisky-liefhebbers. Het delen van je indrukken, het uitwisselen van verhalen en het bespreken van favoriete whisky's kan een waardevolle sociale ervaring zijn.

Dus nodig je vrienden, familie of collega's uit en organiseer een proeverij om samen optimaal te genieten van een mooi glas whisky. Ontdek de subtiele smaakverschillen, leer over de invloed van vaten en deel de opwinding en waardering voor deze prachtige drank. Het zal zeker een verrijkende en memorabele ervaring zijn voor iedereen die deelneemt.

Whiskyproeverijen

De whiskybar van Patricks dromen

In een publicatie in Whiskypassion nummer 4 van 2017 wordt beschreven hoe Patrick Fidder zijn visie voor zijn bar als een nachtelijk visioen ontving. Bijna tien jaar na die betekenisvolle nacht heeft Patrick's Whisky Bar in Hotel Fidder in Zwolle een indrukwekkende collectie van meer dan 1000 verschillende whisky's. Voor Patrick is whisky onlosmakelijk verbonden met herinneringen en momenten.

Het artikel illustreert Patrick's passie voor whisky en zijn toewijding aan het creëren van een unieke whiskyervaring voor zijn gasten. Zijn bar is uitgegroeid tot een bekende bestemming voor whiskyliefhebbers, waar ze kunnen genieten van een uitgebreide selectie whisky's en de sfeer van het historische hotel kunnen ervaren.

Patrick erkent dat whisky meer is dan alleen een drankje; het vertegenwoordigt een reis door de tijd en een mogelijkheid om herinneringen op te halen. Zijn bar is een plek waar mensen samenkomen om te genieten van whisky en om die speciale momenten te delen.

Dit artikel benadrukt Patrick's diepe verbondenheid met whisky en de rol die het speelt in het creëren van waardevolle herinneringen. Het weerspiegelt zijn toewijding aan het delen van zijn passie en het bieden van een bijzondere ervaring aan zijn gasten in Patrick's Whisky Bar.

Lees verder

The Scotch Malt Whisky Society

De Scotch Malt Whisky Society (SMWS) is inderdaad een unieke whiskyclub die zich onderscheidt van andere. Naast het bieden van een platform voor gelijkgestemde whisky-liefhebbers om met elkaar in contact te komen, staat de SMWS internationaal bekend om haar missie om haar leden een avontuurlijke en plezierige ontdekkingsreis te bieden naar 's werelds grootste collectie single-cask whisky's.

Wat de SMWS zo bijzonder maakt, is dat ze zich voornamelijk richt op het bottelen van single-cask whisky's. Dit zijn whisky's afkomstig uit individuele vaten, die elk hun eigen unieke karakter en smaakprofiel hebben. In plaats van zich te concentreren op het produceren van een consistente smaak voor een bepaalde distilleerderij, selecteert de SMWS whisky's die elk een unieke ervaring bieden. Dit maakt de ontdekking van hun assortiment des te spannender.

De SMWS biedt haar leden de mogelijkheid om exclusieve bottelingen te kopen en deel te nemen aan proeverijen en evenementen over de hele wereld. Ze zijn trots op het delen van hun passie voor whisky en het aanmoedigen van hun leden om nieuwe smaken en ervaringen te ontdekken. Ze moedigen ook het delen van kennis en verhalen aan, zodat leden hun whisky-ervaringen met elkaar kunnen delen.

Als lid van de SMWS kunnen whisky-liefhebbers zich onderdompelen in een wereld van single-cask whisky's en de diversiteit van smaken verkennen die door verschillende vaten en distilleerderijen worden geproduceerd. Het is een avontuurlijke reis die zowel plezier als educatie biedt aan de leden van de Scotch Malt Whisky Society.

Lees verder

Whiskylijst

Bij ons in de bar vind je een uitgebreide drankenkaart met meer dan 1100 whisky's, waardoor er voor elke whiskyliefhebber wel iets te ontdekken valt. Of je nu op zoek bent naar zeldzame bottelingen, onafhankelijke releases, officiële distilleerderij-bottelingen of een bepaald smaakprofiel, we streven ernaar om een diverse selectie aan te bieden die aan verschillende voorkeuren voldoet.

Onze whiskylijst en overigen

Patrick's Bar Menu

Bij ons kun je heerlijk genieten van comfort food, gerechten die je een gevoel van warmte en voldoening geven. We streven ernaar om smaakvolle en bevredigende maaltijden aan te bieden die je energie geven en je laten genieten van een ontspannen avond in onze bar.
Verkrijgbaar tot 23 uur, op zondag tot 15 uur.

Ons menu

Blue Water Whiskyclub Zwolle

BWWZ organiseert hiervoor op regelmatige basis nosing & tastings in Hotel Fidder, en heeft een eigen kast bij Patrick's Bar waar ze hun whisky's in bewaren.
Ook zin om te genieten met gelijkgestemden??

Lees meer