Patrick's Whisky Bar

Achter de deuren van mijn walhalla

Patrick’s Whisky Bar is uitgegroeid tot een begrip. Meer dan duizend whisky’s sieren de bar en de whiskykasten. Een eclectische verzameling, met onder andere mooie oude bottelingen van Gordon & MacPhail, veel nieuwe onafhankelijke bottelingen, oude blends en officiële  distillery bottelingen. En natuurlijk een hele kast gevuld met flessen van de Scotch Malt Whisky Society. Sinds 2017 is Patrick’s Whisky Bar namelijk een officiële partnerbar van deze vermaarde Schotse bottelaar.
Wie de bar van Patrick bezoekt, doet dat niet om een dure Brora of Port Ellen te proeven. De reden om de bar van Patrick te bezoeken, is om door de gastheer meegenomen te worden op een ontdekkingsreis.

Dagelijks geopend tot middernacht.

‘Whisky proeven is voor mij het ophalen van herinneringen en momenten. Whisky drinken is emotie. Ik wil genieten, proeven en ontdekken. Ik wil weten hoe iets smaakt, anders kan ik het niet aan iemand anders uitleggen.’ En whisky uitleggen aan zijn gasten is een specialiteit van het huis. Als er een boodschap is die Patrick graag overbrengt, is dat je niet moet kijken naar een label. ‘Als je tegen mij zegt dat je niet weet wat je moet kiezen, dan begint de proeverij al. Dan hoor ik eerst iemand uit om te ontdekken wat ze kennen en gewend zijn. Vervolgens schenk ik een klein beetje in om te proeven.’
Ben je in voor een beetje avontuur, dan ben je in Zwolle aan het juiste adres.De whiskybar van Patricks dromen

Uit een publicatie in de Whiskypassion nummer 4, 2017.

Patrick Fidder kreeg het ontwerp voor zijn bar als een nachtelijk visioen binnen. Bijna tien jaar na die bewuste nacht telt Patrick’s Whisky Bar in het Zwolse Hotel Fidder ruim 1000 verschillende whisky’s. ‘Whisky is voor mij onlosmakelijk verbonden met herinneringen en momenten.’

Lees verder

The Scotch Malt Whisky Society

De Scotch Malt Whisky Society is een club die anders is dan alle andere. Behalve dat ze een plek zijn om contact te maken met andere gelijkgestemde liefhebbers van whisky, zijn ze ook internationaal bekend om hun missie: hun leden een avontuurlijke en leuke ontdekkingsreis bieden naar 's werelds grootste verzameling single-cask-whisky's.

Lees verder

Blue Water Whiskyclub Zwolle

BWWZ organiseert hiervoor op regelmatige basis nosing & tastings in Hotel Fidder, en heeft een eigen kast bij Patrick's Bar waar ze hun whisky's in bewaren.
Ook zin om te genieten met gelijkgestemden??

Lees meer

Whiskylijst

De gehele dranken kaart met ruim 1000 whisky's maar ook een grote diversiteit aan andere lekkernijen vindt u bij ons in de bar.

Onze whiskylijst en overigen

Patrick's Bar Menu

Heerlijk genieten van onze comfort food.
Eenvoudig en verkrijgbaar tot 23 uur.
Op zondag tot 15 uur.

Ons menu