The Scotch Malt Whisky Society

De Scotch Malt Whisky Society is een unieke club die zich onderscheidt van alle anderen. Naast het fungeren als ontmoetingsplek voor gelijkgestemde whisky-liefhebbers, staat de Society internationaal bekend om haar missie: leden meenemen op een avontuurlijke en plezierige ontdekkingsreis naar 's werelds grootste collectie single-cask-whisky's.

Elke single cask whisky moet de onverbiddelijke neuzen van het expert Tasting Panel passeren, een clandestiene groep onafhankelijke whiskykenners uit diverse achtergronden, alvorens het als waardig wordt beschouwd voor de iconische groene fles van de Society. De selectiecriteria zijn helder: kwaliteit en intrige. Het Proeverij comité voert al haar werkzaamheden uit zonder informatie over leeftijd, herkomst of vattype, zodat Society-whisky's altijd gebotteld worden wanneer ze klaar zijn, ongeacht hun leeftijd, Highland of Lowland, sherry- of ex-bourbonvat.

Alle whisky's van de Society worden gebotteld op vatsterkte en ondergaan geen koude filtratie of enige andere vorm van interferentie. Hierdoor kunnen leden genieten van hun dram alsof het rechtstreeks uit het vat komt. Het eindresultaat omvat bottelingen die vaak verrassend en verrukkelijk zijn, en die nauwkeurig de verscheidenheid in het distillatie-ambacht weerspiegelen, evenals de oneindige complexiteit van hout, spirit en tijd die alleen te ontdekken is in één enkele botteling van een vat.

Naast hun exclusieve "Members Rooms" werkt de Society samen met een zorgvuldig geselecteerd wereldwijd netwerk van geschikte en gelijkgestemde partnerbars. Hier kunnen gasten genieten van een selectie single cask whisky's. De criteria om partner te worden zijn hoog, wat betekent dat leden en niet-leden altijd kunnen vertrouwen op een perfect geschonken dram.

Het is dan ook met grote eer dat Patrick's Bar is uitgekozen om toe te treden tot een van de kleine 200 locaties wereldwijd waar deze uitzonderlijke whisky's beschikbaar zijn.

Momenteel hebben wij een gevarieerde collectie van zo'n 250 bottelingen op voorraad.